15 Ağustos 2012 Çarşamba

Midlilli'ye giderken hazırlıklar 1

Midilli Yunanistan'ın Girit ve Rodos'tan sonra en büyük üçüncü adası. Türkiye'nin bir çok yerinden rahatlıkla görülebilen adaya düzenli seferler Ayvalık ve Assos'tan yapılıyor. 4-5 yıl içerisinde çözüleceğini düşündüğüm Avrupa'ya vizesiz seyahat gelene kadar burnumuzun dibindeki adalara bile onlarca evrak toplayıp hatırı sayılır miktarda vize ücreti ödemek hala boynumuzun borcu. (www.kosmosvize.com.tr)

Adalara gitmek isteyenlerin vize işleri görece hızlı çözülüyor. Bugün karar verirseniz, 10-12 gün sonrasına plan yapabilirsiniz. Midilli oldukça büyük ve dağınık yerleşimli bir yer olduğu için belli başlı yerleri görmek için en az 3-4 güne ihtiyaç duyuluyor. Ada haritasını alın, gitmek isteyeceğiniz yerleri işaretleyin ve sonra gün gün rotanızı çizin. Coğrafi olarak adayı 6 parça olarak algılamak mümkün.






1- Mitilini Bölgesi : Midilli adı Lesvos'un başkenti olan Mitilini'den gelmektedir. Havaalanı ve Ayvalık'tan gelen feribotların yanaştığı iskele bu bölgededir. Yüksek tepelerden Gera koyunu izlemek yapacaklarım arasında.

2- Petra-Molivos Bölgesi : Adanın kendine has dokusu ve meşhur Petra plajı ile en görülesi yerlerindendir. Konaklamak için Mitilini'den sonra en çok bu bölge tercih edilmekte.

3- Vatera-Plomari Bölgesi : Sakin huzurlu bir bölge ve muhteşem plajlar.

4- Doğu kıyıları : Küçük kasabalar ve sahipsiz koylar.

5- Kallonis : Adanın ortasında nerdeyse bir iç deniz. Kuzey kıyılarında hoş sokak ve mahalleler olduğunu okumuştum.

6- Sigri ve güneybatı : Adanın daha çorak olan ve nüfus yoğunluğıu düşük olan bölümleri.

2 yorum:

  1. Vize işlemi konusu aslında daha kolay. Rezervasyon ve pasaport fotokopilerini 3-4 gün kala karşıya geçeceğimiz tur şirketine yolladık, bilet ve vize parasıyla birlikte iki kişi 210 € gittiğimiz sabah hem de sıra beklemeden bizi karşılayan görevli işlemimizi halletti gemiden inenler arasında vize işi en çabuk biten biz olduk. Yani vizeyi kapıda almak daha avantajlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığınız vizenin süresi neydi Mehmet Bey?

      Sil