16 Ağustos 2012 Perşembe

Midilli'ye giderken hazırlıklar 2

Nerde kalmalı, nereyi mesken tutmalı?

Bu kadar büyük bir adayı gezmek ve anlamak adına ilk aklıma gelen arabayla karşıya geçmek fikri oldu. Daha sonra bürokratik iş yükü gözümü korkuttu ve araba kiralama seçeneklerine yoğunlaştım. Scooter veya ATV seçenekleri yapacağımız yolun fazla olması sebebiyle elendi ve küçük bir araba kiralamaya karar verdik. (Ben ve Nihan)

Sezon dışı 25€ gibi rakamlara araba kiralayabiliyorsunuz. Ancak yaz sezonunda 40-45€ günlük ücreti gözden çıkarmak gerekiyor. Edindiğim bilgiler yolların zaman zaman dar olsa da çok güzel ve düzgün olduğu yolunda. Dolayısyla araba bizim için hem bir ulaşım aracı olacak hem de aslında yolculuğun bir parçası.

Tatili planlarken öncelikle kendimize bir merkez üs belirleyip günübirlik seyahatlerle değişik noktaları keşfetmek bana çok mantıklı gelmişti ama gece yolculuğunun çok önerilmemesi ve mesafelerin uzunluğu parçalı bir planın daha uygun olacağı kanaatini oluşturdu. İlk günü ve geceyi Mitilini ve civarında, iki ve üçüncü günleri Petra-Molivos bölgesinde geçirdikten sonra son geceyi geçirip tekrar Ayvalık'a dönmek üzere Mitilini'de olacağız. Bu planın ne kadar işlediğini dönüşte anlatırım.

Gitmeden önce yemeyi planladığım şeyleri de listelemeye çalışacağım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder